DOE-HET-ZELF TIPS VAN TOTAAL BESTRATING

Doe het zelf tips van Totaal Bestrating

Oprit bestraten

Vroeger werd de oprit vaak standaard in een 40×60 grindtegel of betonklinker gelegd. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om in de oprit te verwerken. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden en de benodigde materialen.

Lees meer

HORIZONTALE SCHUTTING BEREKENEN & PLAATSEN!

Horizontale schutting berekenen, hoe doe je dat eigenlijk? Hoeveel hout ben je nodig voor het plaatsen van een schutting. Wij leggen het graag even uit. Zorg er voor dat het oppervlak waar de schutting komt te staan, zoveel mogelijk uitgevlakt is. Een schutting plaatsen werkt het fijnst wanneer je met 2 of 3 personen bent. Hout kan vervelende splinters veroorzaken, daarom raden wij altijd aan handschoenen te gebruiken.

 

Lees meer

Het maken van een bloembak met stapelblokken

In bijna elke tuin zijn ze te vinden; stapelblokken, veel al als muurtje of bloembak. Elke fabrikant heeft diverse soorten stapelblokken in hun assortiment zitten. De meeste  blokken zijn gemaakt van beton. Ook bestaan er een aantal gebakken en natuursteen elementen. Wanneer je stapelblokken in je tuin toepast, creëer je gezelligheid, opvulling of juist afscheiding.

Lees meer

Drainage aanleggen

Huizen gebouwd op Nederlandse grond hebben veel te maken met natte bodems en wateroverlast. Niet geheel vreemd, Nederland is een laag gelegen land. Wanneer alles dicht is kan water niet wegkomen. Dit is hier ook vaak het geval, dit fenomeen heet structuurbederf. Vooral na het bouwen van een woning hebben vele zware machines op de grond gestaan. Door het vele gewicht raakt de grond ‘dicht’ en krijg je overstromingen.

Lees meer

Bekijk al onze aanlegtips!

Nog niet genoeg handige aanleg tips? Lees dan snel verder.

Alle aanlegtips
Chat openen