Maatwerk overkappingen

Maatwerk overkappingen

Totaal Bestrating beschikt over een eigen zagerij waar overkappingen & buitenverblijven compleet op maat, naar wens van de klant gemaakt worden. Veel al gemaakt van Lariks / Douglas hout, liever gebruik maken van eiken hout? Dit is ook geen enkel probleem.
Laat u hieronder inspireren over de mogelijkheden of kom langs in onze showroom en laat u vakkundig voorlichten.

Een overkapping op maat voor u gemaakt

Totaal Bestrating gaat graag samen met u aan de slag om uw overkapping of buitenverblijf samen te stellen. Een houten overkapping hoeft zeker niet enorm groot te zijn om op maat te maken. Alle maatvoeringen zijn mogelijk. Naast maatvoeringen is natuurlijk het houtsoort, de kleur, de paaldikte en het soort dak zeker van belang tot het maken van een overkapping of buitenverblijf dat echt bij u past! Totaal Bestrating nodigt u graag uit voor een gesprek bij ons in de showroom, om uw wensen te bespreken.

3D ontwerp

Nadat alle mogelijkheden besproken zijn, kan er een 3D ontwerp van jullie samengestelde overkapping of buitenverblijf gemaakt worden. Het 3D ontwerp geeft een reëel beeld van de uiteindelijke model wat geplaatst gaat worden. Natuurlijk kan er na het ontwerp ook nog het een en ander aangepast worden!

 

 

 

Douglas hout

Omdat Douglas hout één van de meest duurzame naaldhout soorten van Europa is maken wij veel gebruik van dit houtsoort. Dit hout heeft een warme uitstraling en een mooie kleur en structuur. Verder is Douglas hout voor heel veel toepassingen geschikt en het valt in duurzaamheidsklasse III. Douglas hout heeft onbehandeld een minimale levensduur van tien tot vijftien jaar en heeft de eigenschap dat het na uitdroging steeds harder wordt. Onbehandeld Douglas hout zal uiteindelijk vergrijzen. Als u de oorspronkelijke kleur wilt behouden, dan kunt u het hout behandelen met een beits. Deze kan transparant zijn zodat de echte oranje Douglas kleur behouden blijft.

Uw overkapping verven of beitsen

Wij bieden de mogelijkheid de overkappingen of buitenverblijf te beitsen of te verven. Wij maken gebruik van duurzame JOTUN beits. Dit is een matte verf die wij in elke RAL kleur kunnen verkrijgen. Daarnaast heeft JOTUN ook nog een breed aantal eigen kleuren.

Geschaafd of fijnbezaagd hout?

Bij geschaafd hout is het hout machinaal glad gemaakt door een schaaf. Dit zorgt ervoor dat het goed te bewerken is, niet splintert en ook voor verven geschikt is. Ruw hout wordt ook wel fijnbezaagd of bezaagd hout genoemd en geeft het hout een robuuster uiterlijk. Dit is zoals hout van de zagerij komt die de stammen tot balken of planken maakt. Bij ruw hout kunnen er lichte afwijkingen zitten in de diktes, kan het niet helemaal haaks zijn en kunnen er kleine oneffenheden aan de oppervlakte van het hout voorkomen.

Bekijk al onze afgeronde projecten

Benieuwd naar wat Totaal Bestrating allemaal al gerealiseerd heeft?

Afgeronde houtbouw projecten
Chat openen