Mijn oprit aanpakken!

Het opknappen van de oprit brengt vaak de mogelijke vragen met zich mee, zo zijn er talloze verschillende soorten stenen maar wat is nou geschikt voor de oprit? De belangrijkste dingen om rekening mee te  houden zijn de dikte van de steen, de grootte en stevige opsluitbanden. Grote en dunne tegels zullen snel breken wanneer er een gewicht van een auto op komt daarom is een kleine tegels die extra dik is vaak eerder geschikt.

Wij raden altijd aan een minimaal 6cm steen te gebruiken. Een 6cm steen is voldoende wanneer de ondergrond goed verstevigd is. De ondergrond kan verstevigd worden door menggranulaat (+- 30cm) als ondergrond te gebruiken, hier bovenop een laag zand van minimaal 10cm. Tussen het menggranulaat en het zand kan een stabilisatiedoek worden gelegd; zo voorkomt u dat het gebroken puin tussen het zand komt. Nog mooier is gebruik maken van een 8cm hoog product, deze stenen zijn puur gemaakt voor zwaar gebruik! Voor een optimaal resultaat raden wij altijd aan een verstevigde ondergrond te gebruiken, op deze manier kunt u nog langer van uw oprit genieten! De bestrating heeft bijna geen kans om spoorvorming te creëren en te verzakken. Houd er rekening mee dat de oprit altijd goed opgesloten wordt door opsluitbanden, opsluitbanden zorgen er voor dat zand op zijn plek blijft liggen en bestrating niet weg gedrukt kan worden.

Vroeger werden er vaak klinkers of grindtegels gebruikt voor de oprit, tegenwoordig zijn er veel meer keuzes binnen opritsteen. Er wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van klinkers maar ook waaltjes en dikformaten worden veel gebruikt. Formaten zoals 20×30, 30×40 en 30×60 bieden tegenwoordig ook een ruim assortiment met talloze verschillende kleurtinten. Wat er momenteel ook veel gebruikt wordt zijn banenverbanden. Het voordeel van banenverbanden zijn de verschillende maten die het geheel verstevigen.

Let bij het uitzoeken van oprit bestrating altijd op de gevelsteen van uw woning. Probeer een mooie kleur combinatie van gevelsteen en opritsteen te creëren.


Voor het bestraten van de oprit zijn verschillende leg mogelijkheden.

1 ) Banenverband

2 ) Elleboogverband

3 ) Half steenverband

4 ) Keperverband
 

Chat openen