Kleur combinaties


Het aanpakken van de tuin brengt vaak een aantal vragen met zich mee, zo zijn er talloze verschillende soorten sierbestrating en tegels. Maar wat past nou eigenlijk bij mijn woning en wat vind ik nou echt mooi? Vaak komt het stukje praktisch ook om de hoek kijken. Bij het uitzoeken van nieuwe bestrating is het verstandig om eerst te kijken naar kleuren die u aanspreken, vanuit daar kan er gekeken worden naar de verschillende mogelijkheden. Op deze manier blijft het overzichtelijk en is de keuze makkelijker!

Zwart en grijze tinten zijn en zullen waarschijnlijk toch de hoofdrol blijven spelen. Deze tinten passen natuurlijk bij elke kleur en zijn daarom ook juist perfect te combineren! Let wel dat diep zwarte tegels een hele overheersende look kan geven en het geheel vrij somber kan maken. Een woning met zwarte gevelsteen en donkere bestrating kan een hele strakke uitstraling geven maar zwarte tegels kunnen het geheel ook te donker maken, kies dan bijvoorbeeld voor een grijs zwarte nuance. Op deze kleurtinten kan elk gewenst interieur geplaatst worden, met de juiste aankleding is zo’n effen tegel dan totaal niet somber!

Op dit moment worden de warme kleuren steeds populairder, denk hierbij aan; bruintinten, rood en geel. Warme tuinen gecombineerd met siergrassen en nacht verlichting waar je tot laat in de avonden kan vertoeven. Houd rekening met deze kleurtinten dat geheel niet te druk wordt, kijk daarom goed naar de gevelsteen van de woning en de inrichting van het terras. Vaak zal bij deze kleur bestrating de omliggende aspecten wat neutraler moeten zijn. Natuurlijk mag uw terras of oprit best een beetje opvallen!

Verder zijn er ook nog de beige tinten. Beige tinten zijn echt mediterrane, ze stralen rust uit maar geeft vaak wel een prachtige basis. Een lichte tegel kan op kleine ruimtes juist een vergrotend effect geven. Op deze kleurtint kan vaak wel gebruik worden gemaakt van een inrichting die iets meer kleur biedt zonder dat het te druk wordt!

Grijs tinten:


Warme tinten:


Mediterrane tinten:

Chat openen