Verlichting in de tuin gebruiken

Beplanting en terrassen uitlichten

Ideeën opdoen voor het uitlichten van je terras, oprit, beplanting, borders of balkon? Laat je inspireren door de vele mogelijkheden van in-lite buitenverlichting.

Borders & bomen uitlichten

Op deze foto van zijn borders met beplanting en bomen te zien. De richtspots SCOPE zijn heel gemakkelijk vanaf de grond te gebruiken en te richten op een bepaald punt. de Big Scope geeft een gespreid licht en schijnt daardoor een hoog en breed oppervlak. Op die manier worden de lagere siergrassen, maar ook de bomen prachtig verlicht. Voor een optimaal effect plaats je 3 spots rondom. Zo licht je de kruin van een boom mooi egaal uit.

Oprit verlichting

De Ace Up & Down is perfect voor het verlichten van opritten. Ace heeft een strak en open design waardoor het armatuur goed te plaatsen is in beplanting of als eye- catcher langs een pad/oprit. Doordat de lichtbron van ACE kantelbaar is, kun je heel eenvoudig je ideale lichtbeeld creëren. De ACE is 20cm hoog, ook verkrijgbaar in de ACE HIGH deze staande lamp is 49cm hoog. Alle verkrijgbaar in de kleuren Rosé Silver, Dark, White en Cortensteel. Daarnaast is de EVO, te zien op foto 2, ook een prachtige keuze als staande lamp. De EVO heeft een ‘diamond cut’ lens dat het licht mooi en egaal spreidt.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om lampen in de bestrating te verwerken. de armaturen PUCK schijnen rondom en geven een subtiel diffuus licht. Door de bolling is het licht al van grote afstand te zien zonder dat dit verblindt. De DB-LED daar in tegen geeft een sprankelend fel licht en is uiterst praktisch aan de zijkanten van opritten. Ben je opzoek naar een grondspot met minder krachtig licht? Gebruik dan de FUSION of HYVE. Al deze soorten zijn over rijdbaar met de auto.

Trappen verlichten

Het verlichten van trappen geeft niet alleen een prachtig beeld maar is ook zeker effectief! De HYVE en de FUSION serie kunnen perfect in de trap verwerkt worden, dit kan op de bovenkant, voorkant of natuurlijk de zijkant. De HYVE-serie geeft een opvallend maar sfeervol lichtbeeld. Door de honingraat lens is het licht helder en sprankelend. De FUSION heeft daar in tegen een iets zachter licht en is niet verblindend.

Met de EVO HYDE led strips verlicht je traptreden, deze dunne strip van 2cm dik is verkrijgbaar in 2 lengtes 18 en 55cm en is perfect te monteren aan de voorkant van een trede zodat te lopen oppervlak prachtig wordt uitgelicht. De EVO HYDE is ook te gebruiken bij bijvoorbeeld vijverranden en overstekken in muurelementen.