Tegels/ bestrating voegen

Bij het leggen van tegels en bestrating is het altijd aan te raden om de naden te voegen. Sommige tegels moeten zelf gevoegd worden.

Het voegen van bestrating kan op meerdere manieren, hieronder een aantal voorbeelden:

Invegen met Zilverzand

De snelste en makkelijkste manier, tegenwoordig ook nog het meest gebruikte product. Zilverzand is zand wat gefilterd is, door het filteren zijn alle schadelijke deeltjes die bestrating kunnen aantasten verwijderd. Zilverzand is heel erg fijn en makkelijk tussen de bestrating te vegen. Vooral betonbestrating wordt veel al met Zilverzand gevoegd. 1 zak à 25kg is voldoende voor ca. 10m². Houd er rekening mee dat zilverzand heel fijn is en daarom ook snel weg kan kruipen tussen de voegen. Bij het aanleggen van nieuwe bestrating is het dan ook verstandig om de eerste 1, 2 week elke dag de bestrating opnieuw te vegen! Zo worden alle naden mooi opgevuld en krijgt u het mooiste resultaat. Zodra de voegen vol zitten gaat de bestrating zich ook echt vestigen en krijgt u een mooi stabiel terras of oprit!

Een zakje Zilverzand zit op €3,95 p/stuk en is hiermee ook de goedkoopste oplossing!

 

Invegen met Graphite Sparkle

Graphite sparkle heeft de zelfde werking als zilverzand. Echter is dit heel fijn split i.p.v. zand. Graphite sparkle kan gebruikt worden als split maar ook als voeg tussen de tegels vanwege de fijne korrel. Vooral bij donkere tegels is het gebruik van graphite sparkle prachtig.

Graphite sparkle zit verpakt per 20kg zakjes. 1 zakje zit op €11,95 p/stuk.

 

Invegen met onkruidremmend voegzand

Ook dit soort voegzand heeft de zelfde werking als zilverzand. Echter zit hier een remmend middel tegen onkruid in. Uit ervaring is gebleken dat het onkruidremmende voegzand een zeer sterke vermindering kans geeft op onkruid. Het is echter niet 100% verholpen. Het beste resultaat creëert u door elk jaar even de tegels opnieuw in te vegen. Onkruidremmend voegzand zit verpakt per 20kg en kost €15,95 p/stuk

 

Tegels voegen met voegmortel 1 component

Tegels voegen met voegmortel brengt vele voordelen met zich mee. Voegmortel wordt een harde laag tussen de voeg. Onkruid is verleden tijd met voegmortel, toch laat de voeg wel water door; handig want regenwater moet wel afgevoerd kunnen worden! De verwerking zal de 1ste keer wat meer tijd met zich meebrengen, het voordeel is dan wel dat u in 1 keer klaar bent. Het voordeel van 1 component voegmortel is dat het ook gelijk te verwerken is, u hoeft geen hoeveelheden aan te maken.

In de 1 component voegmortels hebben wij 2 soorten:

King- Assistant Plus voegmortel –> geschikt voor voegen minimaal 5mm breed en 30mm dik

King-Assistant Premium voegmortel –> geschikt voor voegen minimaal 3mm breed en 30mm dik

Het verwerken van beide soorten is gelijk aan elkaar. Onze ervaring is dat de Premium voegmortel net wat beter te verwerken is!

Het verwerken van de soorten voegmortel is als volgt:

  • Maak de tegels vochtig, dit gaat het makkelijkst met een tuinslang.
  • Verdeel het voegmortel over een gedeelte van het terras, strooi niet het gehele terras vol, voegmortel droogt namelijk vrij snel.
  • Door middel van een rubbertrekker kunt u het mortel tussen de voegen drukken.
  • Zodra de voegen gevuld zijn, besproeid u het weer met water, zo blijft het vochtig.
  • Met een speciale voegroller kunt u de voegen aandrukken.
  • Herhaal de eerste stappen totdat de voeg zo vol zit dat hij niet meer naar beneden zakt.
  • Nu kunt u de overtollige voegresten verwijderen, laat deze niet zitten; zodra het opdroogt gaat het niet van de tegels af!