Schutting & tuinafscheidingen in de tuin

De talloze mogelijkheden om uw tuin af te scheiden!

Uw tuin afscheiden kan op zó veel diverse manieren! Mensen staan er vaak niet bij stil hoeveel mogelijkheden er zijn. Er zijn een aantal zeer populair, zoals het standaard half om- half horizontale planken schutting met hout palen, het beton-schutting systeem of potdekselplanken. Naast deze mogelijkheden, kan je er juist voor kiezen om een wat natuurlijke uitstraling te creëren. Neem bijvoorbeeld een bamboe, wilg of dopheide schutting. Maar ook een steenkorf schutting kan op vele manieren geplaatst worden.

Wij laten je graag een aantal voorbeelden ter inspiratie zien!

Zwart gespoten potdekselplanken met onbehandelde staanders

Sfeervol, eigentijds en een prachtige strakke uitstraling. Onbehandelde douglas palen van 15x15cm met daartussen zwart gespoten potdekselplanken.
Vooral in een wat kleinere tuin past deze schutting perfect, de schutting geeft een mooie ruime uitstraling door de combinatie van het donkere en lichte kleur materiaal.

 

 

 

Potdekselplanken zwart gespoten

Beton-schutting systeem

Momenteel een van de meest populaire schuttingen! Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat beton niet verrot in de grond. Een zeer duurzaam systeem dus, de onderplaat zorgt ervoor dat het houten scherm niet in aanraking komt met grondwater en zo dus erg lang mee gaat. De afdekker op de schuttingen laat vocht dan ook niet tussen de planken komen waardoor de schermen lang behouden blijven. Het systeem is ook helemaal naar eigen wens in te richten! De palen zijn verkrijgbaar in grijs, antraciet en zwart gecoat. Verder zijn de onderplaten in diverse hoogtes en uitstralingen te verkrijgen, naast gladde onderplaten zijn ook platen met een rabat-hout, rots of Romijns motief verkrijgbaar. Dan de schermen; verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleuren, hoogtes en uitstralingen. Ook het aantal planken heeft invloed! 15 en 17 planks schermen zijn scheef tussen door te kijken. Daar in tegen 19 en 21 planks niet.

Bekijk hier het assortiment!

Horizontale schutting planken met hardhouten palen

Een schutting met hardhouten palen en horizontale planken is relatief een goedkope oplossing.
Op de rechterkant van de afbeelding is gebruik gemaakt van het ‘standaard’ systeem. Geïmpregneerde planken met hardhouten palen, om en om geplaatst. De grote afbeelding is eigenlijk op het zelfde manier opgebouwd maar heeft gelijk een hele andere uitstraling! De planken zijn van Douglas en zijn breder dan de geïmpregneerde planken. Deze Douglas kantplanken zijn 20cm breed en hebben een dikte van 2,2 cm, zeer stevig dus! Douglas hoeft niet behandeld te worden en zal van zelf vergrijzen naar een natuurlijke uitstraling. Het voordeel van deze schutting is dus weinig onderhoud en zeer degelijk! Ook op lange afstanden geeft het een relatief rustige uitstraling.

 

 

 

Bekijk hier de Douglas kantplanken

Potdeksel schutting

Je hebt ze vast eerder gezien, de potdekselplanken. Planken die elkaar overlappen. Een robuuste uitstraling, degelijk materiaal, en geen kans op doorkijk dus zeer veel privacy.
Potdekselplanken zijn gemakkelijk te monteren, je begint onderaan en stapelt naar boven toe. Bij een schutting langer dan 5 meter is het mooi om de planken te laten verspringen zodat je geen vak verdeling creëert.

Het leuke van een potdeksel schutting is de mogelijkheid om de planken naar wens te beschilderen in de gewenste kleur. Vooral bij korte lengtes is het leuk om eens een gewaagde kleur te kiezen! Op de linkse foto hebben we gekozen voor antraciet RAL 7016, maar op de rechter foto hebben we voor een stoere groene kleur! Wij helpen graag met het uitzoeken van een mooie kleur en bieden hier ook de juiste verf voor, wat in elke RAL kleur verkrijgbaar is.

Vind hier potdekselplanken!

Verticale kantplanken antraciet gebeitst

Heb je hier wel eens aan gedacht? Douglas kantplanken in het zwart gebeitst, niet helemaal dekkend zodat de mooie houtstructuur er nog doorheen komt. Hardhouten palen gaan de grond in, liggers worden tussen de palen gemonteerd waarna de planken verticaal op de liggers worden geschroefd. Omdat kantplanken elkaar niet overlappen en je ze vanwege de werking van hout niet strak tegen elkaar aan kan plaatsen doen we tussen de planken en liggers zwart doek zodat u volledige privacy heeft en geen kieren ziet!

Ook deze planken zijn standaard van blank Douglas hout en zijn dus ook te verven/ beitsen in ontzettend veel kleuren!

Schutting van vergrijsde Rhombus planken

Op de foto is een schutting te zien van vergrijsde douglas Rhombus profielplanken. Douglas kenmerkt zich door de oranje kleur wanneer de planken nieuw zijn. In de loop van tijd verkleurt douglas tot een natuurlijk grijze kleur.

Rhombus profielplanken lijken op kleine dunne latjes die op elkaar zijn gestapeld. Een unieke stijlvolle look, helemaal passend bij de tuinen van nu. Rhombus profielplanken zijn prachtig in combinatie met Bamboe en grote strakke keramische tegels.

De planken hebben een afmeting van 25x140x5000mm en hebben een werkende breedte van 120mm

 

 

 

Bamboe scherm met zwarte schutting en verlichting

Het combineren van diverse materialen kan ook een super leuk effect geven! Zoals hiernaast is gebruik gemaakt het Bamboescherm in Douglas kader, gecombineerd met een zwart schutting paneel.

Dit alles is afgewerkt met Douglas balken tussen en over de panelen heen. Een luxe uitstraling wat door gebruik van verlichting het complete plaatje afmaakt. De in-lite ACE Dark up&down geven een mooie bundel aan licht.

 

 

Bekijk hier het Bamboe scherm

Strakke & moderne lamellen schutting

Ook deze variant wordt steeds vaker gebruikt als schutting. Smalle lange plankjes, ook wel Rhombus profielplankjes genoemd. Deze schutting geeft een zeer moderne en ook natuurlijke uitstraling. De Rhombus plankjes zijn verkrijgbaar in vuren, Douglas en hardhout. Ook deze plankjes kunt u op voorhand natuurlijk beitsen in de gewenste kleur.

Om toch volledige privacy te geven wordt bij deze schutting ook gebruik gemaakt van zwart doek wat achter de plankjes komt.

 

 

 

 

Douglas hout gecombineerd met natuursteen grindschutting

Dat het combineren van diverse materialen leuke effecten kan geven, was eerder al te zien. Nu weer een hele andere samenwerking, namelijk Douglas balken, tuindeur en scherm gecombineerd met een grind schutting gevuld met Basalt brokken.

Een stoere en robuuste uitstraling wat mooi bij elkaar past. Het hout zal op den duur vergrijzen naar een natuurlijke kleur.

De deur die toegepast is, hebben wij standaard op voorraad staan in de maatvoering 195x100cm. De deur wordt standaard geleverd met hang & sluitwerk. De RVS deurklink wordt standaard geleverd met cilinderslot en 3 sleutels.

Chat openen