Tuin met in-lite verlichting

Wat doet verlichting met je tuin?

Verlichting zorgt voor een stukje sfeer en gezelligheid maar is zeker ook praktisch! Het zorgt ervoor dat je ook ‘s avonds heerlijk kan genieten van je tuin!

Bovenaanzicht in-lite verlichting

Bij deze tuin in Joure heeft Totaal Bestrating naast het aanleggen van de complete tuin en kapschuur, ook verlichting mogen aanleggen. In-lite is een merk wat een compleet assortiment verlichting voor de tuin levert. Van wandlampen tot grondspots, met daarnaast ook alle toebehoren. In-lite buitenverlichting is gebaseerd op 12 Volt laagspanning en is hierdoor eenvoudig en veilig te installeren.

Gebruikte verlichting in deze tuin:

 

Bekijk hier het volledige assortiment in-lite verlichting & toebehoren. 

 

Hoe werkt het systeem?

De transformator stuurt de verlichting aan met behulp van een lichtgevoelige sensor en eventueel een timer. De stekker van de transformator wordt aangesloten op het lichtnet.

Vanuit de transformator wordt de 12 Volt kabel uitgerold en langs de armaturen geleid. in-lite verkoopt 2 soorten kabels; de dunne 14/2 kabel en de dikke 10/2 kabel. Bij gebruik van de 14/2 kabel mag de afstand tussen de transformator en een lamp maximaal 40m¹ zijn. Gebruik je een 10/2 kabel mag dit 80m¹ zijn. Wil je de kabel splitsen zodat je een aftakking in je tuin krijgt? Gebruik dan een kabelverbinder. Ook bij een aftakking moet je rekening houden met de maximale afstand tussen de transformator en de lamp.

De kabel kan op een willekeurige plek eindigen en hoeft geen gesloten systeem te worden. Het uiteinde wordt netjes afgewerkt met afdekdopjes.

Aan elk armatuur zit een kabel met mini-connector die je kunt verbinden met de standaard meegeleverde Easy-lock. De Easy-lock verbindt het armatuur met de 12 Volt kabel. Met verlengkabels kan je de lamp verder van de kabel vandaan verplaatsen. Verlengkabels zijn verkrijgbaar in 1,2 en 3m¹.  Een splitter zorgt ervoor dat je 2 lampen op de Easy-lock of de verlengkabel kan aansluiten, dit beperkt de benodigde verlengkabels.

Chat openen