Strakke achtertuin met Soft Comfort Grezzo tegels

Wit, antraciet & groen

In deze aangelegde tuin van 2020 is vooral gebruik gemaakt van 3 kleuren; antraciet, wit en groen. De kleur van de antraciete overkapping komt weer terug in de potdekselschutting, het grind en de traptreden. De tegels zijn gelegd met de Soft Comfort 40x80x4 en 60x60x4cm Grezzo tegel van Excluton. Dit is een licht grijs genuanceerde betontegel. De tegels zijn gevoegd met een voegmortel in de kleur antraciet. Het voegen van tegels zorgt er voor dat onkruid niet meer naar boven komt, tevens geeft het een strakke uitstraling. Het achterste terras met de eettafel is verhoogd met zo’n 15cm. Door te werken met hoogte verschillen in een tuin creëer je meer sfeer in een tuin.

De Cortenstaal FORNO buitenkachel is een echte eye-catcher in deze tuin!

Hoogte verschillen opvangen

Deze tuin grenst aan het water, welke een stuk lager dan de tuin ligt. Om ook te kunnen genieten van het water is er een hoogteverschil in de tuin aangebracht. Met betonnen traptreden en l-elementen is een grondkering gemaakt. De l-elementen zijn verstevigd met een hardhouten ringbalk. Om ook in de avond van het water te kunnen genieten, is er een FUSION grondspot in de l-elementen verwerkt. Deze schijnt in het donker over de traptreden heen.

Als half verharding is gebruik gemaakt van Dolomiet silver-grijs split in de 0/5mm fractie. Een heel fijn splitsoort met een unieke uitstraling.

Ook is er in de tuin een polyester wandpaneel geplaatst in de kleur wit RAL9010, deze is afgewerkt met een Basalt vijverrand.

 

Plattegrond & beplanting

Gebruikte beplanting:

Carex ‘Everillo’
Salvia nemorosa ‘Caradonna’
Gaura lindheimeri ‘Whirling Butterflies’
Bergenia cordifolia ‘Purpurea’

Calamagrostis ‘Karl Foerster’

Meerstammige prunus ‘Pissardii Nigra’

Salvia nemorosa ‘Mainacht’
Geranium ‘Azure Rush’
Nepeta x faassenii ‘Walker’s Low’

Chat openen