Noviton Hood 60×60, Catrock getrommeld & aluminium veranda

Sfeervolle & onderhoudsvrije tuin!

In 2018 hebben wij op het nieuwbouw project langs de Drachtstervaart meerdere tuinen, met onder andere deze tuin mogen aanleggen.

De wens van deze klant was een gezellige en onderhoudsvriendelijk tuin. Dit hebben we aangepakt door het hele terras aan te leggen met een zeer luxe betontegel; de Noviton Hood 60x60x4cm van Excluton te gebruiken. Deze tegel is voorzien van een duurzame coating waardoor de tegels weinig vocht opnemen, op deze manier hecht vuil en groene aanslag nauwelijks aan de tegels. De gladde tegels zijn af te nemen met een doek/ dweil en daarom zeer makkelijk schoon te houden! Natuurlijk is de tegel ook behandeld zodat u niet uitglijdt over de tegels. De tegels zijn na het verwerken in deze tuin ook gevoegd. De tegels zijn 5mm uit elkaar gelegd en daarna gevuld met een harde maar wel waterdoorlatende voeg. Deze voeg voorkomt onkruid en vuil tussen de tegels.

 

Van 3D ontwerp, tot realisatie!

Het terras aan de woning is verhoogd met een traptrede. Dit om het hoogteverschil bij het einde van de tuin te kunnen overbruggen. De traptrede heeft niet alleen nuttig effect, het staat ook erg mooi in de tuin. Een klein beetje hoogte verschil geeft gelijk al meer sfeer aan een tuin! Op het verhoogde deel hebben wij een aluminium overkapping gemonteerd. Ook tijdens regen en in de avonduren kunt u prima genieten in deze tuin. Onder elke staander is het buitenlampje Fusion van in-lite gemonteerd.

De tuin is voorzien van een L-vormige border, gemaakt van de Catrock getrommeld in de kleur grijs/antraciet. De muurblokjes passen met hun stoere uitstraling prachtig bij de Noviton Hood tegels. De border staat op een mooie hoogte en is voorzien van diverse beplanting met weinig onderhoud.

Als laatst hebben wij ook de schutting van deze tuin mogen voorzien. Aan beide zijden zijn hardhouten palen betimmerd met potdekselplanken antraciet. De donkere planken passen mooi tussen de lichtere kleur tegels en border. De containers zijn ook weggewerkt door de houten wand. Deze wand is gemaakt van het zelfde materiaal als het schuurtje. Dit zijn Douglas Channelsiding planken, verticaal gemonteerd. Natuurlijk ook geverfd in de zelfde kleur als het schuurtje!