Nieuwbouw project Boornbergum

Terras, Douglas buitenverblijf, schutting, oprit & vlonders

In Boornbergum bij deze nieuwbouw woning de complete tuin mogen aanleggen, inclusief een maatwerk buitenverblijf van Douglas hout.

Voortuin

In deze voortuin is gebruik gemaakt van diverse materialen. De woning heeft een donkere gevelsteen met wat lichtere houten elementen, een grote woning met veel uitstraling. Met het gebruik van de gebakken dikformaten in een donkere kleur wordt het geheel door getrokken. Gebakken dikformaten blijven kleurvast en worden in de loop der jaren eigenlijk alleen maar mooier! Bij de opstap aan de voordeur is gebruik gemaakt van een wat licht grijze betonsteen. De Smartton Matterhorn in de maat 30x60cm is hiervoor gebruikt. Door de lichte kleur wordt de voordeur extra uitgelicht en wordt het geheel niet té donker.

Als lange baan voor de woning is een groenstrook van siergrassen aangelegd, deze zullen volgend voorjaar een stuk verder de hoogte in groeien waardoor er een mooie grote groenstrook ontstaat. Naast de gebakken stenen in de oprit is er ook gebruik gemaakt van donker Basaltsplit, in de maatvoering 8/16mm.

Aan de linkerkant van de woning is een grote meerstammige witte berk geplaatst, deze berk is zo’n 7m¹ hoog en past prachtig bij deze grote hoge woning.

Ook bij deze woning verlichting aangelegd. Onder de bomen is de ‘SCOPE’ gemonteerd. Dit is een lampje met een grondpen, die dus in de grond kan worden verwerkt. Het lampje schijnt op deze manier dus omhoog, waardoor in het donker de bomen prachtig worden verlicht. In de achtertuin zijn 3 dakbomen geplaatst waar ook de SCOPE is gemonteerd.

 

 

 

Buitenverblijf

Naast de aanleg van de complete tuin hebben wij ook een Douglas buitenverblijf mogen plaatsen.

Informatie over buitenverblijf:

Afmeting: 600x320cm, buitenwerks op staanders
Inpandige berging van 180x180cm

Staanders op betonpoeren 15x15cm antraciet

Wandbekleding buitenzijde: Potdekselplanken zwart gespoten
Wandbekleding binnenzijde: Sponningplank zwart gespoten, verticaal gemonteerd

Dakbedekking: EPDM rubberfolie

Deur berging: Douglas opgeklampte deur 88x190cm zwart

Elektra: TL-lamp in berging, dubbel stopcontact in berging en onder overkapping

Onder de overkapping is ook de Smartton Matterhorn verwerkt, echter nu in het formaat 60x60cm.

Chat openen