Landelijke & groene tuin in Joure

Oud gebakken waaltjes, GeoCeramica, wit grind en heel veel groen!

In Joure hebben wij recent deze prachtige landelijke tuin mogen aanleggen. De Douglas kapschuur hebben we een aantal jaar geleden al geplaatst en heeft nu een prachtige oude uitstraling, wat perfect in deze tuin past. De 2 terrassen zijn gelegd met de GeoCeramica 80x80cm Patina Grey. Een grijze keramische tegel met vintage krasjes in de tegel. Leuk om te weten bij deze tegel, is dat deze verkrijgbaar is als 1cm vloertegel en verkrijgbaar met ondervloer om zo in een zandbed te leggen! Wij hebben deze 1cm tegel verwerkt in een splitbed vermengt met een bindmiddel, waarna de tegels hierop zijn geplakt.

 

De verbinding tussen de twee terrassen is gemaakt van oud gebakken waaltjes. De combinatie van strakke grote tegels met oude gebakken steentjes geeft een echte landelijke sfeer. Als half verharding is gekozen voor het wit grind in het formaat 8/16mm. Rond om deze tuin is veel gebruik gemaakt van beplanting. Natuurlijke afscheiding van een groene beukenhaag, een dakplataan in het grind en borders met diverse beplanting. De bomen, beplanting en delen van de tuin worden in de avonduren verlicht door diverse in-lite verlichting.

De borders zijn een minimaal verhoogd met een aluminium strip, wat een sierlijk maar ook praktisch resultaat heeft.

In het midden van de tuin is een verhoogde aluminium vijver toegepast in de kleur antraciet. Het natuurlijke water met waterplanten passen dan ook helemaal binnen deze landelijke tuin.

De kapschuur die een aantal jaar geleden is geplaatst maakt het complete plaatje af!

Landelijke tuin met Douglas kapschuur antraciet, wit grind, keramische tegels en dakplataan
Chat openen