Keramische tegels, vlonders, in-lite verlichting & aluminium borders

Prachtige tuin met zwembad en buitendouche

In de Wilgen hebben wij deze prachtige tuin bij deze fantastische woning mogen aanleggen. De grote uitdaging aan deze tuin was de ruimte goed te benutten, en met diverse elementen de tuin ook gezellig en sfeervol te laten maken.

Achtertuin

In deze achtertuin is een groot terras over de hele achterkant van de woning gelegd. Zo worden er diverse zit mogelijkheden gecreëerd. De tegel de Kera Cemento Roma is een grijze keramische tegel met een rustige uitstraling, maar die door zijn kleine nuance toch ook een beetje leeft! Deze keramische tegel is 2cm dik en is gelegd op een speciaal splitbed. Een 6cm dikke ondervloer van Fundyking (heel fijn gebroken split) vermengd met een bindmiddel. Alle tegels zijn hierna ingesmeerd met een hechtmortel en op het splitbed geplakt. De tegels zijn gevoegd met een grijze water doorlatende voeg. Het splitbed is overigens ook waterdoorlatend. Een keramische tegel is kleurvast, krasvast en slijtvast. De tegels nemen nagenoeg geen vocht op waardoor het reinigen van de tegels ook zeer eenvoudig is. Keramische tegels worden ook niet glad, hierdoor is deze tegel zeker aan te raden als omliggende tegel rond om een zwembad.

Verder is er in deze tuin gebruik gemaakt van twee enorme aluminium borderbakken. Gespoten in RAL7021 mat. Diverse soorten beplanting brengen hierdoor een mooie hoogte in de tuin. Ook is er in de borderbakken verlichting gemonteerd. De prachtige ‘Liv Dark’ van in-lite laat deze tuin ook in de avond prachtig tot zijn recht komen.

Achter het zwembad is ook een buitendouche gemonteerd, deze is omringd door Duofuse composiet planken, deze planken zijn stroef en blijven hun kleur behouden. Ook op deze Duofuse schutting zijn de Cubid wandlampen van in-lite gemonteerd.

Beregening gazon

Om deze tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken hebben wij ook een beregeningssysteem gemonteerd op het gazon en de beplanting. Met een druk op de knop beginnen de sproeiers het water te verspreiden over het gehele gazon. De sproeiers kunnen op verschillende standen gezet worden. Het systeem is ook met de telefoon te bedienen waardoor uw gazon  en beplanting ook van water kan worden voorzien als u niet thuis bent.

Een beregening systeem is relatief makkelijk te installeren in een tuin en daarom ook zeker aan te raden wanneer u van plan bent een nieuwe tuin aan te leggen!

Voortuin

In de voortuin zijn veelal de zelfde materialen als in de achtertuin gebruikt. De Keramische tegel Kera Cemento Nero is ook hier gebruikt als pad en trap. De ronding van de trap staat in lijn met de ronding van de woning, waardoor er een geheel ontstaat. De robuuste aluminium borderbakken geven hoogte en sfeer in de tuin. De borderbakken zijn gevuld met diverse soorten beplanting. Voor het pad en de oprit is gebruik gemaakt van de gebakken steen Safino, een dikformaat van de fabrikant van der Sanden. Een prachtige antraciet steen die rust uitstraalt door zijn bijna effen kleur maar toch ook robuust voor doet. Ook in de voortuin zijn diverse soorten verlichting gemonteerd. Zo wordt er in de borderbakken ook gebruik gemaakt van de ‘LIV DARK’ en bij het looppad de staande lamp “ACE’, beide soorten zijn van het merk in-lite. Verder zijn er nog een aantal strookjes met wit grind gevuld!

 

 

 

Chat openen