Grote strakke achtertuin aan het water

Veel beplanting & strakke lijnen

Gelegen aan het water, hebben wij deze prachtige tuin in 2019 mogen ontwerpen en aanleggen. Een strakke woning met een lichte gevelstenen. Hierbij is gekozen voor veel beplanting, lichte terrastegels en Cortenstaal border bakken.

 

40x80cm terrastegels Smartton XXS SE Matterhorn

In deze tuin is gebruik gemaakt van 40x80cm terrastegels; Smartton XXS SE Matterhorn. Dit is een luxe betontegel van het merk Redsun. De Matterhorn heeft een prachtige lichte kleur met kleine nuance verschillen in grijs en antraciet. De tegel heeft geen vellingkant waardoor hij een zeer strak uiterlijk heeft. De tegel is geïmpregneerd & geborsteld wat er voor zorgt dat de tegel makkelijk in onderhoud is en lang mooi zal blijven.

De tegels hebben wij gevoegd met voegmortel. Dit zorgt voor een strak uiterlijk maar is ook ter voorkoming van onkruid. De harde voeg is wel waterdoorlatend maar laat geen onkruid door.

Hoogte creëren

Het is belangrijk om in een grote tuin hoogte te creëren. Door middel van een pergola kan dit prima gerealiseerd worden! Om extra sfeer en privacy te creëren is het een mogelijkheid om leibomen tussen de palen te planten. Deze gaan in de loop van tijd uitzetten en leiden tot prachtige groene vakken.

De borderbakken gemaakt van Cortenstaal geven sfeer en warmte op het terras met de grijze Smartton XXS SE Matterhorn 40x80x4cm tegels. In de Cortenstaal borderbakken zitten siergrassen verwerkt.

De tuin aan het water

Om vanaf de tuin bij de boot en water te kunnen komen hebben wij een grote trap van Schellevis traptreden antraciet gebruikt. Op de zijkant van de trap is gebruik gemaakt van in-lite buitenverlichting, dit geeft sfeer maar zorgt er ook voor dat de trap in het donker ook toegankelijk is. Beton geeft vaak een mooie robuuste maar toch ook kille uitstraling. Door de combinatie van hout en beton te maken wordt er een sfeervolle en toch ook robuuste uitstraling gecreëerd, wat perfect past in deze grote tuin.

De zo te noemen vlonder is afgewerkt met wit grind 8 tot 16mm, ook wel Limburgs grind of boerengrind genoemd.

 

 

Verlichting in de tuin

De verlichting in deze tuin maakt het compleet! Beplanting wordt uitgelicht, de tuin is sfeervol en het is ook nog eens zeer praktisch.

 

 

Bekijk al het in-lite buitenverlichting
Chat openen