Grote groene achtertuin met antraciete tegels

Soft Comfort 60x60x4cm Nero

Deze nieuwbouw woning in Stiens heeft een ruime achtertuin waar diverse zitgedeeltes zijn gecreëerd, maar ook genoeg ruimte biedt voor spelende kinderen. De terrassen zijn gelegd met de Soft Comfort 60x60x4cm Nero, een betontegel voorzien van een impregneer laag in een effen antraciet kleur. Deze basis tegel is toepasbaar in bijna elke tuin en eist weinig aandacht.

Rond om de tuin is door de klant een zwart geïmpregneerde potdekselschutting geplaatst. Op de achterzijde hebben wij leibomen; Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ geplaatst met een frame van zwarte douglas palen. In de tuin zijn diverse plantvakken gemaakt. De klant heeft zelf voor de verdere beplanting gezorgd.

Tevens hebben we wel diverse prachtige bomen geplaatst, de meerstammige Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’ en de Prunus cerasifera ‘Nigra’. Op het voorste terras tegen de woning aan staat ook nog een Liquidambar styraciflua ‘Gum Ball’​.

 

 

 

Voortuin

Ook de voortuin van deze tuin hebben wij mogen aanleggen. De foto’s zijn 2 jaar na aanleg van de tuin gemaakt. De gebruikte muurelementen zijn al enigszins vergrijsd. Naar de voordeur is een looppad van strakke betonnen dikformaten gelegd. Bij de deur is een verhoogd plateau met de Soft Comfort 40x80x4cm Nero gelegd. Op het plateau is gebruik gemaakt van een langwerpige tegel omdat dit formaat meer zichtbreedte creëert. Op beide zijden van het pad zijn 2 verhoogde borders geplaatst van opsluitbanden. Op de linkerkant is ook nog een extra border van Linia Palissades gemaakt. De klant heeft ook hier zelf voor de invulling van de beplanting gezorgd. De rest van de tuin is opgevuld met Basalt split 8/16mm met nog een aantal staptegels rond om de woning.

 

 

 

 

 

Chat openen