Complete tuinaanleg nieuwbouw woning Leeuwarden

40x80cm Giallo, Canadian slate, Pergola & Douglas potdeksel schutting

In Leeuwarden hebben wij in het voorjaar van 2019 deze tuin in de nieuwbouwwijk van Leeuwarden mogen aanleggen.

Samen met de klant zijn we opzoek gegaan naar een mooie samenstelling van producten die bij de woning en de wensen van de klant passen. De woning is grotendeels antraciet met witte elementen zoals deuren, kozijnen en dakgoten. Een beetje kleur misstaat dus ook zeker niet in deze tuin!

Schetsontwerp door Totaal Bestrating

Voordat de tuin gerealiseerd wordt, gaat er vaak al heel wat werk vooraf! Zo hebben wij natuurlijk een schetsontwerp voor de klant gemaakt. Het schetsontwerp geeft een goed beeld van het uiteindelijke resultaat.

 

 

Het grote terras is voorzien van de Soft Comfort 40x80x4cm tegels in de kleur Giallo, dit is een genuanceerde tegel met o.a. grijs, blauw, paars en een vleugje geel! Een donkere tegel maar geeft met zijn gele accent toch een zomerse uitstraling. Als terras onder de pergola zijn wat kleinere en ook diverse formaat stenen gebruikt, ook wel banenverband genoemd. De GeoPiazza lineair verband in de kleur Cannobio ( donkergrijs ) heeft een sfeervolle houtnerf structuur. Verder zijn de verharde delen gecombineerd met het Canadian slate splitsoort in de kleur antraciet.

De woning is opgeleverd met een schuur en overdekte carport waar de auto geparkeerd kan worden. De door ons gerealiseerde pergola past weer bij de bestaande carport en schuur. De halfdichte lamel schutting zorgt voor hoogte, sfeer en uitstraling. De kleur van de pergola is in de zelfde RAL kleur als de woning! De binnenste dakbalken hebben wij, net zoals onder de carport, blank gelaten. Op deze manier wordt alles bij elkaar betrokken.

Aan beide kanten van de woning is een beton-hout schutting systeem geplaatst. Sinds enige tijd kunnen wij voor in dit systeem ook een Douglas potdekselschutting verkrijgen. Een prachtige uitstraling, 100% dichtheid en weinig onderhoud aan het Douglas hout. Het hout zal na enige tijd verkleuren naar een natuurlijke grijze kleur.

Bij het gazon is een mooie groene hoek aangelegd. Een schutting met gaaspanelen en hedera, een Cortenstaal bloembak met diverse soorten beplanting.

Chat openen