Onderhoudsvrije tegels

Een onderhoudsvrije tegel

Een onderhoudsvrije tegel, dat wil iedereen wel. Bestaat zo’n tegel eigenlijk wel? Daar kunnen wij heel kort in zijn; Nee! Dit bestaat niet. Echter zijn er wel talloze tegels met betere kwaliteiten zodat het reinigen van de tegel vele malen makkelijker is dan zeer poreuze tegel. Groene aanslag komt voor op plekken waar op dat moment veel vocht blijft staan en weinig zon komt. Ongeacht of je een beton, keramisch, hout, kunststof of composiet product hebt liggen. Groene aanslag is in feite onkruid. Het zijn mossen en algen die graag groeien op relatief donkere en vochtige plekken. Om deze reden treedt groene aanslag vooral op in de herfst- en wintermaanden. Er valt hierin relatief veel regen en de dagen zijn donkerder. Tegels hebben hierdoor minder kans om te drogen en blijven langer vochtig.

Er zijn veel tegels die een geringe vochtopname hebben, hier zuigt de groene aanslag en vuil dus niet op de tegels en is het makkelijk te verwijderen met bijvoorbeeld een dweil. Hieronder vindt u een aantal tegels die het reinigen stukken gemakkelijker maakt.

Keramische tegels

Er is geen beter product dan keramische tegels. Keramische tegels zijn een mengsel van klei en zand, vermengd met mineralen en kleurstof. Dit hoogwaardige kleimengsel wordt onder druk in mallen geperst en vervolgens gebakken bij ongeveer 1100 graden. Tijdens dit bakproces worden de tegels extreem hard. Hierdoor is de vochtopname zo geringd dat het eigenlijk geen kans heeft om in te trekken.

Deze tegels zijn te vergelijken met uw binnenvloer. Dus ook prima te reinigen met warm water en een dweil.
Naast de geringe vochtopname zijn keramische tegels ook kleurvast en krasvast. En gaan dus jaren mee in uw tuin!

Bekijk het assortiment keramische tegels

Gecoate betontegels

De naam zegt het eigenlijk al, betontegels met een coatinglaag. Een coating is een afdekkende laag, wat dus dient als beschermende laag zodat vuil en aanslag niet in de tegels trekken. Omdat een coating een laag over de tegels is, gaat dit op den duur slijten. Door het slijten wordt de tegel door de jaren heen poreuzer. Dit kan je beschermen door na een tijd de tegels opnieuw te coaten maar vaak wordt dit later niet meer door de consument gedaan. Een coating laag geeft geen garantie op volledige dichtheid van de tegel maar verbeterd de kwaliteit wel sterk!

Bekijk het assortiment gecoate tegels

Geïmpregneerde tegels

Tegenwoordig is een groot gedeelte van alle tegels geïmpregneerd. Echter zit er wel heel veel verschil in bepaalde tegels. Tegels vanaf een tegel pers machine worden harder samen gedrukt en zijn daarom altijd harder en meer verdicht. Doordat de tegels dichter zijn trekt er minder vocht en vuil in de tegel en is het makkelijker te verwijderen.
Enkele voorbeelden van dit soort tegels zijn bijvoorbeeld de Optimum tegels van Excluton , de Smartton SE tegels van Redsun, de GeoStretto Plus van MBI

Noviton printtegels

De kwaliteit van onze meest luxe en trendy tegels is nog verder verbeterd! Kwaliteit is onze strategie. Innovatie zit in onze genen. Excluton wil de beste tuintegels op de markt aanbieden en onze kwaliteit en innovaties zijn daarvan het bewijs. Met gepaste trots geven wij 10 jaar garantie op onze serie Noviton die is voorzien van de zeer duurzame Excellent Coating die het onderhoud van deze serie tegels enorm vereenvoudigt en vergemakkelijkt. De uiterst zorgvuldig samengestelde receptuur en de zeer secure wijze van produceren zorgen van een minimale absorptie van vocht en vuil en verhogen hierdoor de levensduur van de tegels binnen de serie Noviton. Excellent Coating geeft vorst en kalk geen grip op onze tuintegels en zorgt ervoor dat rode wijn, ketchup en afgevallen blad geen vlekken kunnen veroorzaken mits deze binnen 12 uur verwijderd worden. Excellent Coating zal jaar na jaar zijn beschermende taak uitvoeren mits de plaatsingsinstructies correct zijn opgevolgd.

Bekijk het gehele assortiment Noviton tegels
Chat openen