Mediterrane tuin

Mediterrane tuin

Bij een mediterrane tuin wordt vaak gebruik gemaakt van zachte zandgele tegels, zand, grind en exotische beplanting. Dit wordt vaak gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout; denk hierbij aan vlonders en pergola’s. Maar ook gestuucte borders passen perfect bij een mediterrane tuin.

GeoArdesia Alivo Lazise

De GeoArdesia Alivo past perfect in het plaatje van de Mediterrane tuin. Vooral de kleur Lazise past met haar beige tint prachtig. Door het ‘richtingloze’verband geeft het geen beperking op het ontwerp en dat terwijl de steen makkelijk te leggen is.

Soft Comfort Ivory

De Ivory is een beige kleur van Excluton. Verkrijgbaar in de diverse maten en toplagen. Zo is de Ivory verkrijgbaar in een geïmpregneerd en geborstelde steen, maar ook in de Abbeystones; getrommelde steentjes.

Muurtjes stucen

Het stucen van muurtjes geeft een sfeervol uiterlijk en past erg mooi in het geheel van een mediterrane tuin. Het stucen van muurtjes en borders kan op meerdere mogelijkheden. Zo kan je met vegen werken, een geborsteld oppervlak of een helemaal vlakke/gladde wand. Stucmortel is standaard betongrijs en kan na 8 weken overgeschilderd worden maar ook zijn er in stucmortel diverse kleuren te krijgen. Het verwerken van stucmortel is zeker niet ingewikkeld!

Gravi d'or split

Dolomiet, ook wel Gravier d’or genoemd. Dolomiet is een geel gemaalde dolomietsteen, verkrijgbaar in diverse fracties. Dolomiet heeft een bindende werking en is daarom perfect te gebruiken als halfverharding. Dolomiet werd vroeger vaak gebruikt bij kastelen, tegenwoordig is het Gravi d’or weer helemaal een trend en past perfect in de mediterrane tuin!

Chat openen