in-lite verlichting instellen

HET IN-LITE SYSTEEM

Het ziet er fantastisch uit, een prachtige verlichte tuin. Maar hoe maak je dit mogelijk? In de onderstaande stappen leggen wij uit hoe het in-lite buitenverlichting systeem werkt.

Transformator & kabel

TRANSFORMATOR HUB-50 & HUB-100
De HUB stuurt de verlichting in de tuin aan. Door middel van touchscreen stel je eenvoudig je gewenste programma in. Dag/ nacht schakeling gaat doormiddel van een lichtsensor welke op een plek met veel lichtinval wordt geplaatst.

TRANSFORMATOR HUB-150
De SMART HUB is de meest innovatieve transformator van in-lite welke wordt bedient via een app op de telefoon. Via de in-lite app is de verlichting volledig via de telefoon te besturen. De SMART HUB heeft een atomische klok waardoor er geen gebruik van een lichtsensor wordt gemaakt.

KABELUITGANGEN
HUB-50 en HUB-100 hebben twee kabeluitgangen. Dit betekent dat twee kabels los van elkaar de tuin in kunnen. De ene kabel kan bijvoorbeeld naar de voortuin, de andere naar de achtertuin. Voor de SMART HUB-150 heb je nog meer mogelijkheden want deze trafo heeft drie uitgangen. Daarnaast zijn deze uitgangen los van elkaar te schakelen.

KABEL
Vanuit de transformator wordt de 12V kabel uitgerold en langs de armaturen geleid. Je kunt kiezen uit twee soorten; de 14/2 en 10/2 kabel. Bij de 14/2 kabel mag de kabellengte tussen de transformator en het uiteinde van de kabel maximaal 40m¹ zijn. Bij de 10/2 kabel is dit maximaal 80m¹.

EINDE KABEL
De kabel kan op een willekeurige plek eindigen en hoeft geen gesloten systeem te vormen. Het uiteinde van de kabel werk je af met afdekdopjes zodat er geen vocht bij kan komen.

AFTAKKINGEN
Probeer in je kabelplan zo min mogelijk aftakkingen te maken. Mocht je toch aftakken, gebruik dan de kabelverbinder CC-2.

VERLENGKABELS
De kabel hoeft niet op de centimeter nauwkeurig langs een armatuur te lopen. Binnen ons assortiment verkopen we verlengkabels in drie lengtes: 1, 2 en 3 meter. Handig voor wandarmaturen en armaturen die moeilijk met de hoofdkabel bereikbaar zijn.

EASY LOCk
Ieder armatuur wordt geleverd met een EASY-LOCK. Hiermee verbind je het armatuur op een willekeurige plek met de hoofdkabel.

Installatie voorschriften HUB

1. Monteer de transformator op minimaal 0cm de grond onder een overkapping of veranda

2. Monteer de transformator binnen in huis of in een schuur.

3. Monteer de transformator buiten, zonder afscherming van weersomstandigheden, minimaal 50cm van de grond en met PROTECTOR. Wanneer de transformator toch buiten hangt zonder PROTECTOR, vervalt de garantie.

IN-LITE 12V BUITENVERLICHTING INSTALLEREN IN 4 STAPPEN

Chat openen