Gekleurd of genuanceerde buitentegels; Yay of Nah?

Vaak zien we dat klanten het moeilijk vinden om een beeld te krijgen bij hoe hun tuin er uit zal komen te zien. Dat is ook niet zo verwonderlijk met al die verschillende keuzes. Bij het uitzoeken van de nieuwe tegels kijken we altijd naar welke kleuren de klant aanspreekt. Moet de tegel rust uitstralen of juist levendig zijn. Eigenlijk begint hier de keuze tussen een genuanceerde tegel of een effen tegel. Van beide soorten is er een zeer ruime keuze vanaf verschillende fabrikanten.

De genuanceerde buitentegel herkent zich aan de diverse kleuren die door elkaar heen lopen. In de meeste gevallen is dit een streep effect die over de tegel heen loopt. Wanneer de tegels in het terras in een richting worden bestraat krijg je dat echte levende effect. Er zijn heel wat kleur combinaties te verkrijgen maar de best verkochte is en blijft toch wel grijs/zwarte nuance. De nuance geeft de tegel een warme uitstraling wat natuurlijk een heerlijk zomer gevoel geeft!
Het mooie van de genuanceerde tegels zijn dat levendige effect, echter moet het geheel niet te druk worden. Daarom adviseren wij altijd de aankleding van het terras rustig te houden.
Een ander voordeel van deze tegels is dat vuil minder snel zichtbaar is. Door de nuancering vallen viezigheden veel minder op.

Hier boven zijn een aantal voorbeelden van zeer gekleurde en genuanceerde tegels. Natuurlijk is er ook een tussenweg. Zo hebben wij de Soft Comfort Ivory; een rustige gekleurd genuanceerde tuintegel. Verkrijgbaar in diverse formaten. Deze tegel straalt rust en leven uit wat een perfecte combinatie is.

In luxere beton of keramiek producten zien we veel kleuren die een andere uitstraling hebben dan de betonproducten zoals hierboven. Ook deze tegels stralen rust uit maar hebben vaak een wat robuustere uitstraling.

De onderstaande tegels stralen echt rust uit en worden ook wel ‘basic steen’ genoemd. Deze tegels vormen de basis van een tuin. Natuurlijk kunnen deze tegels perfect gecombineerd worden met bijvoorbeeld een genuanceerde tegel, diverse beplanting en tuin accessoires!

Chat openen