Tegels voegen met Gatorsand

GATOR XP G2

GATOR XP G2 is gemaakt volgens een uniek ultramodern productieproces. Gekalibreerd zand wordt gemengd met intelligente polymeren. Deze nieuwe generatie Intelligente Polymeren neutraliseert sluier en stof. Het polymeerzand is dus stof en sluiervrij. Een bladblazer is niet nodig en het intelligent polymeerzand hoeft slechts éénmaal bewaterd te worden. GATOR XP G2 wordt aanbevolen voor verschillende soorten gebruik waaronder terrassen, rond zwembaden, patio’s, voetpaden, opritten, parkeerplaatsen, opnebare bestrating, etc. Beschikbaar in Beige, Antraciet, Ivoor en Zwart.

Verwerkingsproces

STAP 1 INVEGEN

Verspreid GATOR XP G2 met een harde borstel. Zorg dat u de voegen volledig vult met GATOR XP G2. Gebruik geen ander voegmateriaal in de voegen. Laat een laag GATOR XP G2 op het oppervlak liggen zodat u het gemakkelijker in de voegen kunt trillen en aandammen. Voor reliëfoppervlakken of bepaalde krasgevoelige oppervlakken raden we aan al het zand van de bestrating te vegen voordat u de trilplaat gebruikt.

STAP 2 AFTRILLEN

Tril het GATOR XP G2 in de voegen met behulp van een trilplaat. Het gebruik van een rubbermat wordt aanbevolen. Is de ondergrond een tegel, dan gebruikt men het beste een roltriller. De voegen moeten tot 3mm onder het steenoppervlak opgevuld zijn. Het trillen doet men het beste in verschillende richtingen om lucht of holtes in de voegen te voorkomen. Herhaal stappen 1 en 2 om zeker te zijn dat de voegen gevuld en stevig aangetrild zijn. Bij smalle voegen moet men zorgvuldiger te werk gaan om de voegen volledig te vullen. Gebruik hiervoor eventueel onze voegenroller om het voegzand te compacteren. LET OP:  Grote tegels, dunner dan 6cm dik niet aftrillen met een trilplaat. Dit kan alleen met een roltriller. Heeft u niet deze machine, sla deze stap dan over! 

STAP 3 RESTMATERIAAL VERWIJDEREN 

Veeg het overtollige GATOR XP G2 van het oppervlak, eerst met een harde borstel, daarna met een zachte borstel. Zorg dat het polymeerzand minstens 3 mm onder het steenoppervlak blijft. Tijdens de bewatering zet het polymeerzand namelijk nog iets uit. Gebruik bij krasgevoelige tegels alleen zachte borstel om krassen te voorkomen!

STAP 4 1X BEWATEREN

Bewater gedurende minstens 30 seconden per 3m² of tot het GATOR XP G2 het water niet meer opneemt en water op de bestrating blijft staan.

Verkrijgbare kleuren

Bekijk het product hier

BELANGRIJKE OPMERKINGEN:

  1. Lees altijd het meest recente Technisch Data Sheet (TDS) van GATOR XP G2 op AllianceGator.com voordat u GATOR XP G2 gebruikt.
  2. Om GATOR XP G2 te kunnen gebruiken moeten de stenen en tegels geplaatst zijn conform de ICPI techn. Spec #2 “Overlays” (www.icpi.org). Voor een dichte onderlaag beveelt ICPI afvoergaten aan van 5 cm diameter op ongeveer 3 m. afstand van elkaar en op de laagste stukken van de bestrating. De gaten moeten gevuld zijn met 8 mm stenen en bedekt worden met een GF 4.4 worteldoek van Gator Fabric van 30 cm x 30 cm. Dankzij deze drainage gaten kan het water dat in de beddingslaag terechtkomt vrij wegstromen.
  3. De zij- en bovenkanten van de stenen moeten volledig droog zijn. Niet gebruiken als het steenoppervlak vochtig of nat is. Het vochtige of natte oppervlak zal het GATOR XP G2 vroegtijdig activeren en hierdoor zullen de polymeren aan het steenoppervlak kleven.
  4. Niet gebruiken als de voegen vochtig of nat zijn. Hierdoor kan het GATOR XP G2 niet correct in de voegen glijden en dus geen dikke dichte voegen vormen, wat essentieel is voor de goede werking van het product.
  5. De temperatuur moet boven 0°C liggen en het moeten droge omstandigheden zijn, met minstens 15 min droog weer na de bewatering in systemen met drainerende onderlaag, en 24 uur in systemen met dekkende onderlaag.
  6. Voor alle steenoppervlakken en in het bijzonder rond ingebouwdee zwembaden moet er vanaf de hoeken van het zwembad een minimale helling van 3 graden zijn om de optimale werking van GATOR XP G2 te garanderen.
  7. Voor de voegen van de zwembadrand zelf raden we een cementmortel aan of waterbestendige kit . Voor de rest van de stenen rond het zwembad kunt u GATOR XP G2 gebruiken.
  8. Veeg het GATOR XP G2 niet over asfalt.
  9. Plaats het GATOR XP G2 tot minstens 3 mm onder het steenoppervlak want anders kan erosie optreden. De opgevulde en uitgeharde polymere zandvoegen mogen niet rechtstreeks in contact komen met voetgangersverkeer of banden.
  10. Voor reliëfoppervlakken of bepaalde krasgevoelige oppervlakken raden we aan al het zand van de bestrating te vegen voorat u de trilplaat gebruikt.

Chat openen