3cm Full Body Keramische tegels leggen

Aandachtspunten bij het leggen van keramiek

Tips voor het leggen van keramiek

Ondergrond
Wij adviseren 3cm keramische tegels te leggen op een regulier zandbed van 15cm, waarvan de bovenste 5/6cm voorzien wordt van Brekerzand. Dit is een iets grover zandsoort, heeft een goede waterdoorlating en geeft extra stabiliteit.

Voegen
3cm keramische tegels dienen altijd gevoegd te worden met een voegmortel. De voeg tussen de tegels moet minimaal tussen de 3 en 5mm zijn. Voegkruisjes om een gelijke afstand te creëren zijn ook verkrijgbaar bij ons. Door het gebruik van voegmortel bent u verzekerd van een onkruid vrij terras. Omdat de aanhechting van de voeg aan keramiek lastig is, is het belangrijk dat de voeg volledig tussen de voegen te hebben en goed aan te drukken met een voegroller. Deze kunt u verkrijgen bij ons.

Opsluitbanden

Op plekken waar terrassen en paden geen tegendruk krijgen moet je opsluitbanden gebruiken. Voor ‘loopgebruik’ is een 5x15x100cm of 6x15x100cm band voldoende. Wanneer de banden iets verhoogd geplaatst dienen te worden kan je gebruik maken van een 6x20x100 of 6x30x100cm opsluitband.

Chat openen